Återställ lösenord

En guide inför ert bostadsköp

Your search results

Köpguide

Att investera i en bostad i Spanien skiljer sig en del från att göra det i Sverige. Som er mäklare finns vi såklart vid er sida genom hela processen för att ni ska känna er trygg samt få bästa möjliga start i er nya bostad. Nedan kan ni läsa vidare om de olika stegen vid ett bostadsköp!

Första kontakt

Vi på Avocadoo är verksamma både i Spanien och i Sverige vilket gör att vi har möjligheten att ta ett första möte på er hemort. Där går vi igenom generell information samt det viktigaste av allt, en behovsanalys för att vi ska få en förståelse för vad ni söker i er nya semesterbostad alternativt i ert nya hem.

Finansiering

En bra start inför ert köp av bostad är att se över finansieringen. Om man i ett tidigt skede har klart för sig hur det ser ut underlättar det för båda parter då vi också vet mer om vilken budget vi ska jobba efter. Då det tillkommer kostnader för skatter och avgifter kan man generellt räkna med ett tillägg på ca 11-14% av köpesumman beroende på objekt.

Visning

Innan visningsresan till Spanien har vi gjort en grundlig analys av vad ni söker och säkerställt tillsammans med er att objekten matchar era kriterier på vad ni önskar. Vi lägger upp ett passande schema med visningar där det finns tid att bekanta sig med områden samt tid för reflektion.

Besiktning av bostaden

Generellt säljs bostäderna i befintligt skick. Som köpare ansvarar du för att se över eventuella fel och brister på bostaden innan köpekontrakt skrivs. Vi rekommenderar att man anlitar en besiktningsman vid köp av äldre bostad.  Vi hjälper naturligtvis dig med tips och råd ang detta.

Köpekontrakt och handpenning

När ni tagit beslut om att investera i er nya bostad ska ett köpekontrakt upprättas samt att en handpenning ska betalas som vid ett köp av en begagnad bostad vanligtvis ligger på 10% och vid köp av nyproduktion på mellan 3 000- 6000 euro. I denna process kopplas vanligtvis en advokat in.

Köpebrev och tillträde:

När affären ska slutföras träffas samtliga parter hos Notarius Publicus som upprättar det slutliga köpebrevet, då betalas även den återstående summan av köpeskillingen. Identiteter på köpare och säljare kontrolleras samt bostadens legala skick.  Inför detta möte ska du ha med dig, pass, NIE nummer.

Efter tillträde

Nu kanske du är i behov av hjälp med inredning, renovering eller liknande, vi har goda kontakter och bistår gärna med hjälp för att du ska få en så bra start som möjligt i din nya bostad. Då vi även jobbar med uthyrning av bostäder kan vi såklart hjälpa er att hyra ut er bostad då ni inte är på plats.

Kontakta mig för vidare information

Jämföra