vandring topvandring top
vandring top

Välkommen att vandra i riktiga fjäll


Det som ligger oss närmast i Bruksvallarna är vår vackra fjällterräng tillsammans med den blomstrande naturen. Här finns det mycket natur att känna och se, luften är hög och natten lång och ljus. Bruksvallarna ligger centralt i ett fantastiskt fjällområde, Funäsdalen, tillsammans med 60 toppar över 1000 m.ö.h.

Bakom knuten vilar vår mest karaktäristiska fjällrygg Mittåkläppen. Nedanför Mittåkläppen ligger det ett 20-tal fäbodar nedbäddade längs dalgången. Till sevärdheterna hör våra gamla gruvor, som visar hur allt började en gång i tiden. Den rika förekomsten av kalk gör att det är bördigt, ört-rikt och lättgånget i stora delar av Funäsdalen – ”gröna fjäll”. På många ställen känns det som man vandrar på en golfbana på 1.000 meters höjd med underbara vyer.

Med bilens hjälp kan du på flera ställen i Bruksvallarna ta dig högt upp för att starta en vandring, exempelvis via Mittåkläppsvägen eller Rockvallsvägen. I Ramundberget kan du även ta linbana för att ta dig högt upp på fjället.

För ”fjällrävarna” som vill vandra egna spår efter kartan är äventyret nästan oändligt; 450 km rösade leder och dessutom 1000 tals omärkta möjligheter.
vandring 4vandring gruppvandring utsiktvandring2