langdskidor toplangdskidor top
langdskidor top

Längdskidor i Bruksvallarna

Genom dalgångar och över högfjällsterräng ringlar sig Nordic Ski Center – 300 kilometer preparerade spår. Systemet är byggt så att du alltid har längdspår i världsklass i din närhet. Dessutom finns 450 kilometer rösade leder. I Funäsfjällen finns ypperliga förutsättningar för träning, motion och rekreation.
Du kan starta var som helst i Funäsfjällen. Hela spårsystemet är väl skyltat med avståndsskyltar, kartor och raststugor. Här finns möjlighet att hitta sin egen favorit och njuta fullt ut av skidåkningen. Du kan upptäcka nya spår varje dag, kanske med hjälp av skidbussen, eller ta skidorna hem från backen. Alternativen är många och varierande – Funäsfjällen öppnar möjligheter för alla: barnfamiljer, motionärer och världselit.

Ta liften eller vesslan

Om du vill du gå på tur, finns 450 kilometer rösade leder att välja på. Många turer blir extra lättillgängliga om du nyttjar de snövesslor som går upp till högfjället. Liftar kan också vara ett alternativ för att lätt ta sig högt upp.
Flera fikastugor ligger vackert på högfjället och är lämpliga utflyktsmål. Under senvintern är det skönt att gräva ned sig i en solgrop uppe på fjället. Snösäkerheten och det fina klimatet garanterar dig en skidupplevelse utöver det vanliga.

Världselit och Vasaloppsåkare

Tränings- och tävlingssäsongen för världseliten inleds och avslutas varje år med Bruksvallsloppet i november och Fjälltopploppet i april. Det är tiden då vårskaren kommer, och med den också många skidåkares absolut starkaste upplevelse. Då tar man sig fram var som helst på fjället. Bättre område att göra detta på än Funäsfjällen, med sina varma dagar, kalla nätter och lättillgängliga högfjällsvidder, är svårt att hitta.
Snökanonerna i Bruksvallarna garanterar en tidig säsongsstart, från den 15 oktober.
lagdskidor1lagndskidor sponslagndskidor turlangdskidor bruks