alpint topalpint top
alpint top

Alpint på Funäsfjällen


I Funäsfjällen finns fem skidområden: Tänndalen/Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Alla har sina unika egenskaper och sin unika inriktning. Det är lätt att få en egen favorit. Med sina höga fjäll, sagolika natur och djupa natursnö är Funäsfjällen ett komplett alpint skidparadis. Lägg till 300 kilometer längdspår så har du en oslagbar kombination.

Skipass

Du kan köpa skipass för respektive skidområde eller för hela Funäsfjällen. Och självklart kan du få all skidåkning, både alpint och längd, på ett och samma superpass. Dessutom ingår kvällsskidåkning, natursnö- och upplevelsegaranti, ja till och med gratis skidbuss. Vi har lite olika priser för de olika skipassen, beroende på hur många dagar du vill köpa. Men det är alltid billigast att köpa online. Ett gott råd är att köpa skipass och utrustning samt boka skidskola i god tid så att allt finns på plats när du kommer hit.

Pistkartor

Köp Fjällpasset så får du tillgång till alla 135 nedfarter. Ingenstans i Sverige hittar du en större bredd och variation på en och samma destination än i Funäsfjällen. Kolla in pistkartorna för Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Tänndalsvallen.

Skidskolor

En vanlig uppfattning är att skidskolor bara är för nybörjare. Men det stämmer inte riktigt. I dag kan du lära dig allt om carving, snowboard, telemark, off-pist, freeride eller tävlingsåkning på alla nivåer av våra skidlärare. Privatlektioner eller personliga workshops tillsammans med en skidinstruktör ger en kick oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi har självklart skidskolor för de mindre hjältarna i backarna. Där väntar lek och bus, utveckling och äventyr. Skidskolorna i Funäsfjällen är berömda för sina barnaktiviteter och tillsammans med nya skidkompisar och pedagogiska lärare väntar väntar spännande dagar. Vi har alltifrån skidlekis för 3-åriga debutanter till ”svarta” racingskolor eller freeride för de lite större barnen.

Skidbuss

Med skidbussen tar du dig snabbt och enkelt mellan de olika anläggningarna och längdspåren i området. Med giltigt alpint Fjällpass (skipass för alla anläggningar) eller Längdspårknapp åker du fritt och hur mycket du vill. Alla andra kan köpa veckokort, dagkort eller enkel resa.
alpint solalpint bradaalpint frialpint rygg